Perse W3C eshte i rendesishem?

W3C
W3C

Qellimi i krijimit te nje website eshte ti ofroj vizitoreve te saj informacione rreth asaj qe ju publikoni ne faqen tuaj.

World Wide Web Consortium (W3C) eshte nje consortium nderkombetar i cili vendos standarted e web’it per kodimin ne HTML dhe CSS. Gjithashtu ata ju ofrojne mjete falas per te bere validimin e faqes tuaj valas.

Te mirat qe ju sjell nje validim i persorur i websitit tuaj do te jene si me poshte:

  • Websiti juaj do mund te hapet ne browseret me te perdorur si  , Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Netscape, Opera etj me lehte.
  • Shance me te medha per tu indeksuar nga robotet e motoreve te kerkimit dhe per tu rradhitur me mire ne motoret e kerkimit si google, yahoo apo bing.
  • Mund te hapet nga aparatura te ndryshme mobile si Celulare normal, Smartphone, Tableta , etj.

Vleresimi ne W3C i ben gjerat me te lehta si per vizitorin ashtu edhe per koduesin e faqes. Bugs mund te ndodhin shpesh nderkohe nje kodues kodon websitin por duke i bere nje vleresim prej W3C ai mund te shikoje ato bugs qe i kane shpetuar nga syte gjate punimit. Ne websitet shqiptare kam vene re qe shume prej tyre nuk i kushtojne rendesi Vleresimit te W3c. Per mendimin tim ky vleresim eshte shume por shuuuume i rendesishem nese duam nje website me te ardhme te ndritur dhe me profesionale.

Si mendoni Ju? Nese ka edhe ndonje te mire tjeter qe na sjell nje veprim i tille jeni te lutur ta shtoni ne koment me poshte.

Ps. Ideja e ketij shkrimi ishte qe sot une kryeva ate pune qe kisha rreth 3 muaj qe po e shtyja sot e neser sot e neser.  Puna qe duhet te beja ishte te beja Websitin tim W3C Validated :) .

Update 2014 Nentor: Sot ndryshova template  e blogut tim dhe shpresoj te gjej perseri kohen per ta bere perseri w3c validated kete template te re.

9 Comments

Leave a Reply

| Electrical Services Hertfordshire